EPDM in de gevel

fundering

EPDM-stroken, veelvuldige toepassingsmogelijkheden in de bouwschil

EPDM biedt u een oplossing voor het afdichten van de meest uiteenlopende details in de bouwschil. Afdichten van de fundering, beschermen tegen opstijgend vocht in spouwmuren, voor het egaal en duurzaam afdichten van ramen en deuren, of voor het uitbekleden van goten. EPDM biedt een oplossing voor het afwerken van complexe detailverbindingen.

gevel

Waterdicht maken van funderingen en kelders

De grondwaterkering wordt op de fundering geplaatst en opgetrokken tot op de binnenmuur op het niveau van de vloerpas. Dit wordt toegepast in verschillende bouwtypes: traditioneel metselwerk, houtskeletbouw, massiefbouw … Uiteraard moet steeds aandacht geschonken worden aan de plaatsing van de isolatie, zodat koudebruggen worden vermeden.

deur

Waterkering in muren: inlegstrook tegen opstijgend vocht in de gevel

Waterdichtingsfolies worden toegepast om het doordringen van vocht in muren te voorkomen. Deze folies zijn gemakkelijk te verwerken en zeer soepel. Dankzij hun kwaliteit worden hoogwaardige synthetische EPDM rubbers steeds vaker toegepast als afdichting in gevelconstructies, het is duurzamer en elastischer dan DPC en zorgt voor een doeltreffende bescherming tegen opstijgend vocht in draagmuren. Het ruwe oppervlak is zorgt voor een verbeterde mortelhechting en om het zijwaarts afglijden van het metselwerk te voorkomen.

bouwschil

Luchtdichte EPDM-folie rond ramen en deuren: voor een water- en luchtdichte afdichting

Voor de afdichting van gevelconstructies worden verschillende eisen gesteld aan de eigenschappen van de zelfklevende stroken. Aan de binnenzijde van de dragende constructie is luchtdichting een belangrijke factor en zal met onze zelfklevende EPDM condensatie van waterdamp bij ongewenste luchtstroming vermeden worden.

Aan de buitenzijde daarentegen worden hogere eisen gesteld zoals 100% UV bestendigheid, winddichting en het tegengaan van waterstuwing bij neerslag of slagregen. Hiervoor wordt het toepassen van zelfklevende gewapende EPDM stroken als afdichting in de buitenschil aanbevolen.

VM Building Solutions​ biedt verschillende types EPDMstroken aan