Luchtdicht bouwen

luchtdicht bouwen  

Resistit G SK

Waarom moeten we luchtdicht bouwen?

Luchtdicht bouwen is energiezuinig bouwen is. Luchtdicht bouwen is de perfecte aanvulling op een efficiënte isolatie, om op een relatief simpele wijze beter te scoren in de E-waarde.

Naast isoleren is het belangrijk luchtdicht te bouwen om warmteverliezen te beperken. Bij de traditionele woningbouw blijven er zeer veel kieren waarlangs ongecontroleerd koude buitenlucht naar binnen kan waaien. Deze kieren en spleten leiden tot warmteverlies en tocht. Bovendien kan vochtige lucht in de buurt van spleten condenseren en dat werkt schimmelvorming in de hand. Luchtdicht bouwen betekent spleten en kieren vermijden en ervoor zorgen dat de warmte zo veel mogelijk binnen blijft.

Luchtdichting aanbrengen

Om een goede luchtdichtheid te waarborgen, is het belangrijk om ook de overgang van de verschillende materialen in de woning goed luchtdicht te maken en ervoor te zorgen dat het luchtscherm geen doorboringen en beschadigingen vertoont. Het dampscherm onder de dakisolatie dient luchtdicht te worden afgekleefd op de onderliggende muur of betonplaat.

 

VM Building Solutions dampschermen

ALUTRIX met verbeterde kleeflaag!

ALUTRIX

ALUTRIX is een zelfklevend dampscherm. Dankzij de aluminiumfolie is ALUTRIX volledig dampdicht en daardoor geschikt voor alle types gebouwen, zoals ook zwembaden. ALUTRIX is gewapend met glasvezels en daardoor beloopbaar op geprofileerde staalplaten. 

ALUDEX, zelfklevend alu dampscherm

ALUDEX

Aludex is een zelfklevend dampscherm, dat geschikt is voor lucht- en waterdichte afdichtingen voor alle types gebouwen tot klimaatklasse IV zoals zwembaden en drukkerijen. Het bestaat uit een zelfklevende, bitumineuze laag en is beschermd door middel van een glasvezelversterkte aluminium film. Hierdoor is het membraan beloopbaar.

passive for architects

VM Building Solutions​ is partner van Passive for Architects, een samenwerkingsverband tussen bedrijven die op een innovatieve manier durven te werken aan de toekomst en heeft tot doel een platform te bieden aan architecten voor hun technische uitdagingen inzake energiebewust bouwen. Passive for Architects wenst dit te realiseren door het aanbieden van technische know-how, productkennis en ervaringsuitwisseling.